OPENING VERKNIPT MET IVAN DE VADDER EN EURUDIKE DE BEUL | 26 AUGUSTUS

 

Voor de nieuwe tentoonstelling Verknipt werden een twintigtal kunstenaars uitgenodigd om met een origineel exemplaar van het nazi-propagandatijdschrift Signaal een nieuw kunstwerk te creëen. Thema's als fake news, propaganda, collage en de grenzen tussen feit-fictie en waarheid-leugen komen impliciet en expliciet aan bod. Een expo over waarheden volgens kunstenaars, samplers, leugenaars, residenten & dissidenten.

 

Verknipt wordt officieel geopend met een toespraak van politiek journalist Ivan De Vadder en een muzikale sampling door operazangeres Eurudike De Beul.

 

Ivan De Vadder is gekend als politiek journalist en commentator bij de VRT. Hij was een tijdlang presentator van o.a. De zevende Dag, Keien van de Wetstraat en De Afspraak. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan over de Belgische politiek. Daarnaast maakte hij ook twee boeken en theatervoorstellingen in samenwerking met cartoonist Karl Meersman: De parabel van het ezelsoor: Eigenzinnig jaaroverzicht 2014 en Het Waterloo van links (2015).

 

Eurudike De Beul toert met haar sopraanstem de hele wereld rond samen met theater- en dansgezelschappen als Peeping Tom, Ballets C de la B , Muziektheater LOD en Theatercompagnie Amsterdam. Daarnaast is ze artist-in-residence bij Walpurgis en de stad Sint-Niklaas, waar ze werkt aan eigen multimediale projecten en aan haar experimenteel vocaal oeuvre, samen met haar gezelschap KoudVuur.

 

In samenwerking met de Bib van Sint-Niklaas.

 

Zondag 26 augustus om 14u

Apostelstraat 20, Sint-Niklaas

Inschrijven via info@warp-art.be (gratis)