LIEGEN VOOR LEERKRACHTEN | 14 SEPTEMBER
WORKSHOP DOOR EEF CORNELISSEN

 

Wanneer is iets waar? Is liegen soms beter dan de waarheid vertellen? Hoe weten we wat ‘echt’ is?

 

In deze workshop – gericht op leerkrachten die werken met kinderen van 10 tot 18 jaar – reikt Eef via de Socratische methodiek een aantal vraagstellingen en tools aan om met kinderen en jongeren rond begrippen als leugen, waarheid, werkelijkheid en veranderende waarnemingen aan de slag te gaan. De methodiek vertrekt steeds vanuit vragen: door eerst na te denken, kom je tot andere perspectieven, andere inzichten en zo tot andere beslissingen.

 

Eef Cornelissen is filosofe en docent, verbonden aan de Odisee Hogeschool in Brussel. Ze begeleidt workshops en opleidingen voor zowel kinderen als volwassenen.

 

De workshop vindt plaats bij Kunstenplatform WARP en kadert binnen de tentoonstelling Verknipt. WARP nodigde voor deze expo twintig kunstenaars uit om met een origineel exemplaar van het nazi-propagandatijdschrift Signaal tot een nieuw kunstwerk te komen. Thema's als fake news, propaganda, collage en de grenzen tussen feit-fictie en waarheid-leugen komen impliciet en expliciet aan bod.

 

De workshop geeft een opstap en een houvast voor filosofische klasgesprekken en duurt ca. 1 uur, met een kleine ontvangst vooraf. Een attest voor nascholing kan worden aangevraagd na het volgen van de workshop. 

 

Deze workshop is een samenwerking met de Bib van Sint-Niklaas.

 

Vrijdag 14/09 van 16u30 tot 18u
WARP, Apostelstraat 20, Sint-Niklaas
Inschrijven via info@warp-art.be
Kostprijs: 5 euro / 3 euro (kortingstarief)