DULLE GRIET | 8 MAART

 

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag geeft WARP het podium aan echte helden - personen en organisaties (v/x/m) die onze samenleving het afgelopen jaar een stukje vrouwvriendelijker en inclusiever maakten, elk op hun eigen manier.

 

Met Dulle Griet wil WARP in de eerste plaats een positieve boodschap brengen en aandacht schenken aan initiatieven die actief stappen ondernemen om die ongelijkheid om te buigen en mee te bouwen aan een vrouwvriendelijke en inclusieve samenleving. Dit doen zij elk op een andere manier, in een andere sector. Deze avond gaan we in op thema's als gelijk loon, seksualiteit, uiterlijk, geneeskunde en welzijn.

 

Deze Dulle Grieten hebben reeds bevestigd:

 

* Heleen Debruyne & Anaïs Van Ertvelde: met hun podcast en boek 'Vuile Lakens' maken ze een aantal taboes rond vrouwelijke seksualiteit bespreekbaar voor een breed publiek

 

* Belgian Cycling (vertegenwoordigd door voorzitter van de commissie dameswielrennen Carina Van Cauter): de Belgische wielerbond maakte werk van equal pay for equal play en trok de premies voor vrouwelijke wielrenners onlangs gelijk met die van hun mannelijke collega's.

 

* BOEH! - Baas over Eigen Hoofd (vertegenwoordigd door Marian van Vliet en Ida Dequeecker): deze organisatie voert al 10 jaar een enthousiaste strijd voor het recht om vrouwen zelf te laten beslissen over het dragen van een hoofddoek.

 

* AZ Nikolaas (vertegenwoordigd door Clustermanager Moeder & Kind Lien Van Riet en Adjunct hoofdvroedvrouw Materniteit Melanie Van Trijp): eind 2015 kreeg het ziekenhuis het label van baby- en moedervriendelijk ziekenhuis, een stap in de goede richting voor een vrouwvriendelijker beleid binnen de materniteit.

 

Met muzikale noten van Trees Heirbaut (Singeling) en Noonah Eze - aka DJ Black Mamba!

 

De Dulle Griet-prijs ging naar Belgian Cycling. Lees hier het verslag.

 

Datum: donderdag 8 maart 2018 om 19u30
Locatie: WARP, Apostelstraat 20, Sint-Niklaas

 

Inkom: WARP-leden gratis, niet-leden 5 euro
Info & reservaties via info@warp-art.be