MOUNTAINS OF VIRTUOSITY & DECEPTION

EVELIEN HIELE - FRANCES JOOSSENS - VICKY LEMA

 

Tentoonstelling Laureaten Prijs Jan Van Rijswijck-centrum.

 

Uit de eerder dit jaar georganiseerde portfoliodag werden kunstenaars Evelien Hiele, Frances Joossens en Vicky Lema bekroond met de Prijs Jan Van Rijswijck-centrum. Het Burgemeester Jan Van Rijswijck-centrum is reeds lang een partner van WARP en vanuit hun sociale missie ondersteunen ze dus ook opkomend artistiek talent. Door deze generositeit kon WARP in het verleden kunstresidenties en toonmomenten voor kunstenaars organiseren in Dublin, Eindhoven, Ljubljana, Londen en Wenen.

 

Verder bouwend op de input en feedback van de portfoliodialogen presenteren Evelien, Frances en Vicky nieuw werk en wagen ze zich in onze exporuimten voor het eerst zelfs aan een muurschildering. Vertrekkend vanuit de schilderkunst ontvouwen ze de virtuoze mogelijkheden van dit medium tot het uiterste. Via fragmentatie, collagetechnieken en clustering doorprikken ze bovendien de schone schijn en ontrafelen het decor van het bestaan. Hoewel dat tot bevreemding of fricties leidt, blijven droomwerelden bestaan, al krijgen ze door die wrijving een ander soort van glans.

 

Elk weekend is een minstens een van de kunstenaars aanwezig. Net als de coördinator van deze tentoonstelling, Ilka De Wilde, kijken ze uit naar de dialoog met het publiek. 

 

Kunstenplatform WARP, Apostelstraat 20, Sint-Niklaas

Opening zaterdag 30 oktober om 17u – met jazz-dj Nico Van Gendt.

Open op vr, za, zo van 13u tot 17u, of op afspraak, tot en met 28 nov 2021