VideoKUNSTENPARCOURS COUP DE VILLE
09/09 > 09/10 2016

Hedendaagse kunst in het hart van de stad

 

Elke paar jaar dompelt kunstenplatform WARP de stad Sint-Niklaas onder in brandend actuele kunst met het kunstenparcours ‘Coup de Ville’. 

 

Coup de Ville verwijst letterlijk naar het plegen van een staatsgreep (in de stad), maar wordt vanzelfsprekend poëtisch opgevat. Coup de Ville is een artistiek parcours op verschillende locaties in de stad met meer dan 30 kunstenaar uit België en uit alle hoeken van de wereld.

 

Kunstenaars uit België en de uithoeken van de wereld nemen je met hun kunstwerken mee op wandel door de binnenstad. Ze laten zich zowel inspireren door de poëzie van het alledaagse als door de grote uitdagingen van onze tijd. Wat betekent klassiek meesterschap nog in het tijdperk van de digitale omwenteling? En hoe verwerk je de echo’s van het verleden? Met tekeningen, schilderijen, sculpturen, soundscapes, fotografie, film en eigenzinnige ingrepen gaan kunstenaars in dialoog met de omgeving. Je krijgt een intieme kijk op kunst, architectuur en de mensen achter de gevels.

Op het zorgvuldig uitgekiende parcours ontdek je niet alleen kunst, maar ook statige herenhuizen, verrassende tuinen, verborgen passages, vergeten histories en de hotspots van de toekomst …

Het merendeel van de kunstwerken die gepresenteerd worden, zijn specifiek gemaakt voor Coup de Ville en de locatie waarin ze getoond worden.

 

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Michaël Aerts (BE)Katja Aufleger (DE) – Leyla Aydoslu (TR / DE)Amadeo Azar (AR) - Younes Baba-Ali (MA)Tim Baute (BE)Clare Benson (US)Ignace Cami (BE)Anton Cotteleer (BE)Sylvie De Meerleer (BE)Paul De Vylder (BE)Ella de Búrca (IE)Karin Ferrari (AU)Buntu Fihla (ZA)Joris Ghekiere (BE)Wieteke Heldens (NL)Žiga Kariž (SI)Fatou Kandé Senghor (SN)Catriona Leahy (IE)Dana Levy (IL)Sanjeev Maharjan (NP)Erik Nerinckx (BE)Mairead O’ hEocha (IE)Joris Perdieus (BE)Stefan Peters (BE)Bart Prinsen (BE)Rashanna Rashied-Walker (US)Maria Tsagkari (GR)Katerina Undo (GR)Jonas Vansteenkiste (BE)Niko Van Stichel (BE)Simón Vega (SV)Wim Wauman (BE)Chantal Yzermans (BE)Dirk Zoete (BE)

 

LOCATIES

Kunstenplatform WARP (Apostelstraat 20)
Privé woning (Grote Peperstraat 41)
Landhuis (Grote Markt 43)
Huis Myle (Grote Markt 6)
Floréal - Tuin Daniël Ost (Onze-Lieve-Vrouwplein 26)
Meubliering Bosteels (Onze-Lieve-Vrouwplein 4)
VTS-site (Onze-Lieve-Vrouwplein 6/ Collegestraat)
Vierkante Zaal (Paul Snoekstraat 2)
Collegekerk (Collegestraat 31)
Privé woning (Stationsstraat 30)

Casinopark (Stationsstraat 104)

Privé woning (Dr. Verdurmenstraat 14)
Mercator Museum (Zamanstraat 49)

Tentoonstellingszaal SteM (Zwijgershoek 14)

Drankenhandel De Clercq (Zamanstraat 2)

Voormalig bankgebouw (Kalkstraat 1)