OPEN OPROEP | WARP ARTIST VILLAGE 2023 

 

(For English click here)  Hedendaags kunstplatform WARP, gevestigd in Sint-Niklaas (BE) organiseert de 2023 editie van de ‘ArtistVillage’ (Portfoliodays) in samenwerking met CBK Zeeland in Middelburg (Nederland)  op 12, 13 en 14 mei 2023!

 

De kern van deze bijeenkomst zijn één-op-één gesprekken in de Oostkerk met ervaren professionals uit de internationale kunstwereld. Zelfs in meer gevorderde stadia van iemands carrière is het belangrijk om mentorschap en professionele ondersteuning te hebben. Het bereik van gesprekken en feedback zullen je een hele reeks ideeën en manieren opleveren om je praktijk verder te ontwikkelen. Ons doel is om een ​​duurzaam netwerk te creëren.

 

𝐃𝐞 𝐝𝐞𝐞𝐥𝐧𝐚𝐦𝐞 vereist een vergoeding van € 300 per deelnemer, inclusief alle 9 privégesprekken met onze ‘commentatoren’, maaltijden, drankjes, overnachting in hotel en andere geplande activiteiten. Reiskosten zijn voor de rekening van de deelnemers, vervoer van Antwerpen naar Middelburg wordt voorzien.

De oproep staat open, maar we richten ons op opkomende artiesten met een internationale horizon in gedachten. 16 artiesten (8 België en Nederland / 8 andere landen) worden geselecteerd en uitgenodigd.

 

UPDATE:  Wow! Neem de juiste beslissing en meld je aan voor de WARP-Artist Village (portfolio-dialogen) in Middelburg. Dankzij organisatie 'Theatre of the Wrong Decisions' krijgt iedere geselecteerde kunstenaar een sponsoring. Wij kunnen de kosten voor de ku

nstenaar met 210 euro verlagen. Voor deelname aan deze drie dagen (besloten dialogen met internationale professionals, eten, drinken, slapen, andere activiteiten) hoef je dus maar 90 euro bij elkaar te sprokkelen. De WARP-Artist Village is een unieke en goedkope kans om je kunstpraktijk te verdiepen en je professionele netwerk te verbreden.

Bovendien zijn we er nu ook van verzekerd dat we je kunnen uitnodigen voor deelname aan de WARP-zomerexpositie en het transport van je kunstwerken kunnen regelen.  Met dank aan 'Theatre of the Wrong Decisions' - met kunstenaar en onze weldoener, Ingrid Rollema, achter deze organisatie.

 

De commentatoren:

Boris Beja (SLO) / Danny Bracken (USA) / Helen Carey (IRL) / Ilka De Wilde (BE) / Michel Dewilde (BE) / Kathrin Ginsberg (NL) / Roos Gortzak (with aproviso – NL) / Kirke Kangro (EST) / Martin Kudlek (DE) / Ilga Minjon (NL) / Anne Wetsi Mpoma (BE) / Warre Mulder (NL) / Sofie Muller (BE) / Jessy Rahman (NL) / Stef Van Bellingen (BE) / Lex Van Lith (NL) / Aäron Willem (BE)

 

Solliciteer vóór 12 maart – 2023 naar info@warp-art.be met de volgende informatie (max 5 MB):

- een korte motivatie en/of artiestverklaring (max 300 woorden)

- een selectie van 5 beelden om uw oeuvre in te kaderen

- een portfolio - cv (video=links)

 

 

We kijken ernaar uit elkaar te ontmoeten!

 

Kunstenplatform WARP

Apostelstraat 20

9100 Sint-Niklaas.

https://warp-art.be/

 

 

DE EERSTVOLGENDE ACTIVITEIT 

 

Tentoonstelling WATER-loop

van 5 tot 26 maart 2023

open woe en zon van 13u30 tot 17u

 

 

𝗪𝐀𝐓𝐄𝐑-𝘭𝘰𝘰𝘱 volgt de cyclische gedaanten van het water: vast, vloeiend of verdampend. H²O heeft een waaier aan identiteiten en verschijningsvormen – tot het onzichtbare en het microscopische toe. In de tentoonstelling prikkelt de poëtische fictie van kunstenaars de kennis van wetenschappers. Dit urgente thema heeft nood aan feiten, maar vergt ook verbeelding om tot inzicht en oplossingen voor te toekomst te komen.

 

Let op, deze tentoonstelling gaat NIET door in eigen huis, wel in de Waterburcht  Cortewalle - Zwarte Dreef 2 – 9120 Beveren

Klik hier voor meer informatie.