COUP DE VILLE 2020 |  CHASING FLOWERS |
11 september tot en met 11 oktober

 

Coup de Ville is een tentoonstellingsparcours op verschillende locaties in het centrum van Sint-Niklaas.


Ontdek tijdens deze artistieke wandeling historische panden, onverwachte locaties, luwteplekken of verborgen tuinen. Met een variatie van gigantische tekeningen tot verfijnde botanische miniaturen, sculpturen, schilderingen, fotografie of video brengt een dertigtal internationale kunstenaars je dichter bij de thematiek van ‘chasing flowers’.  Zij gaan in hun kunst op zoek naar groen en bloemen, als symbool voor zachtere waarden in onze samenleving. Met een cocktail van vragen speelt deze tentoonstelling in op je verbeelding.

 

 >> lees meer

FLOWERING ETHIOPIA | 7 OKTOBER

 

Ermias Kifleyesus (1974, België, Ethiopië) behandelt in zijn kunst vaak actuele thema’s met een link naar de socioculturele machtsverhoudingen in onze maatschappij. Met een nieuw ensemble van kunstwerken, onder de noemer ‘Flowering Ethiopia’, focust Kifleyesus op de teelt van snijbloemen in Oost-Afrika en meer precies op Ethiopië, zijn land van herkomst.

 

Naar aanleiding van de week van de Fair Trade van 7 tot 17 oktober, heten WARP en Stad Sint-Niklaas u welkom op deze boeiende avond waar Fair Trade en kunst elkaar tegenkomen. Voertaal van de lezing is Engels.

 

WAAR? de conferentiezaal van de Bibliotheek, Heymanplein 2, 9100 Sint-Niklaas

PRIJS? GRATIS

RESERVEREN & INFOinternationalesamenwerking@sint-niklaas.be voor maandag 5 oktober 2020

LEEFTIJD? 18+