Verbouwingen bij WARP
Verbouwingen bij WARP

Sinds eind oktober zijn we druk in de weer met de verbouwingen van onze lezingenzaal. De schouwen werden weggehaald, de parketvloer van weleer maakte plaats voor een stevige polybeton (met dank aan Dero construct uit Zele) en binnenkort gaan we verder aan de slag met de muren en de installatie van een nieuwe bar. Volg de verbouwingen via onze facebookpagina of kom zelf het hernieuwde interieur vanaf eind januari ontdekken!

Dit was The Artist Village Eindhoven 2018
Dit was The Artist Village Eindhoven 2018

10, 11 en 12 augustus nam een internationaal gezelschap van kunstenaars deel aan de Artist Village. Tijdens deze intensieve driedaagse gingen kunstenaars in gesprek met kunstprofessionals over hun werk, wisselden ze ervaring uit met hun collega-kunstenaars en konden ze 's avonds een aantal omkaderende lezingen bijwonen. Kunstenplatform WARP organiseert reeds een aantal jaar Artist Villages. Het is de eerste keer dat dit gebeurde in het buitenland. Deze editie was een samenwerking met Beeldenstorm in Eindhoven. Meer informatie over de Artist Village.
Een fotoverslag vind je op de facebookpagina.

Dulle Griet-prijs voor Belgian Cycling
Dulle Griet-prijs voor Belgian Cycling

Gisteren reikte kunstenplatform WARP uit Sint-Niklaas de Dulle Griet-prijs uit waarbij een persoon of organisatie wil stimuleren die de samenleving een stukje vrouwvriendelijker en inclusiever te maken. WARP organiseerde dit initiatief omdat zij als kunstenplatform overtuigd zijn van het belang om stemmen tot verandering te laten horen van die opkomen voor het fragiele in onze samenleving.

 

De 4 genomineerden kwamen hun werk toelichten.

Heleen Debruyne (Vuile Lakens) hield een pleidooi voor seksueel vrouwelijk genot en deed een oproep naar gynaecologen om meer rekening te houden met de bijwerkingen van de pil (meer dan 15% van de vrouwen ondervindt - onder andere neveneffecten - een sterke libidoverlaging). Lien Van Riet en Melanie Van Trijp van AZ Nikolaas kwamen hun moeder- en babyvriendelijk beleid binnen de dienst materniteit toelichten en benadrukten het belang van het zelfbeschikkingsrecht van zwangere vrouwen én hen steeds goed te informeren over alle keuzes die er zijn. BOEH! - Baas over eigen hoofd pleit vurig tegen een verbod én gebod op hoofddoeken en vraagt aandacht te hebben om meisjes en vrouwen zélf hun keuzes te laten maken. Belgian Cycling tot slot zette uiteen hoe zij erin slaagden om de premies van vrouwelijke renners gelijk te trekken met die van hun mannelijke collega's en lichtte een heel aantal andere initiatieven toe om de sport aantrekkelijker te maken voor vrouwen én er een breder draagvlak en media-aandacht voor te creëren.

 

Omdat WARP het engagement van de vier genomineerden even belangrijk vindt, werd de Dulle Griet-prijs, als een alternatieve vorm van democratie, verloot. Belgian Cycling was de gelukkige winnaar. Zij ontvingen een kunstwerk van Krie Heyse. Zij gaf jarenlang les aan de academie in Sint-Niklaas en was onlangs te zien met een emotionele getuigenis in de reeks 'Kinderen van de Collaboratie' op Canvas.

 

WARP wil met deze prijs mensen blijven inspireren om na te denken over heersende machtssystemen. De uitdaging blijft bestaan hoe we - elk op ons terrein - bijdragen om tot een humanere leefwereld te komen.

 

Bekijk het fotoverslag op onze facebookpagina.

WARP verwelkomt fotografe Faryda Moumouh als nieuw bestuurslid
WARP verwelkomt fotografe Faryda Moumouh als nieuw bestuurslid

WARP heeft sinds januari 2018 een nieuw bestuurslid erbij.

Faryda Moumouh (°1978, Lier) is fotografe, docent beeldende kunsten aan Sint-Lucas KSO in Antwerpen en gastdocent aan de Universiteit Antwerpen voor de opleiding Interieurarchitectuur. Ze werkte in het verleden al samen met Stef Van Bellingen/ WARP en exposeerde in het voorjaar van 2017 bij WARP in een duotentoonstelling met de Engels-Iranese kunstenares Zarah Hussain. Momenteel is werk van haar te zien in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (tot eind juni 2018).

 

Ze zal WARP binnen de Raad van Bestuur inhoudelijk ondersteunen en adviseren vanuit haar artistieke achtergrond, samen met de andere bestuursleden Wim De Cuyper (voorzitter) Thérèse De Buck, Ronny De Mulder en Luc Van Meervenne.

Papieren vliegtuigen gevraagd!
Papieren vliegtuigen gevraagd!

Uw low tech creatieve daad voor 2018.


Vanaf 25 februari gaat de tentoonstelling ‘The sound of one hand clapping’ door bij Kunstenplatform
WARP in Sint-Niklaas. Een van de delenemende kunstenaars is Wim Delvoye met het videowerk
‘Paper Aeroplanes’. Hiervoor zoeken we minimum 100 papieren vliegtuigjes gevouwen uit een A4 of
A3 papier.

 

Wil je ons helpen?

Steek je vliegtuigje, voorzien van je naam, in de brievenbus van WARP voor 10 februari op onze
locatie in de Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas.