Max Temmerman (°1975) debuteerde in 2011 met de opgemerkte bundel Vaderland, goed voor een nominatie van de C. Buddingh’-prijs 2012. In oktober 2013 verscheen de succesvolle opvolger Bijna een Amerika. Die bundel kaapte de Herman de Coninck Publieksprijs weg en werd genomineerd voor de Jo Peeters Poëzieprijs 2014 en de J.C. Bloem Prijs 2015. In september 2015 verscheen Temmermans derde bundel Zondag Acht dagen, te lezen als het sluitstuk van een drieluik over tijd. Zo universeel Temmermans onderwerpen, zo kenmerkend borstelt de dichter het leven hier en nu met trefzekere penseelstreken.

Carmien Michels (°1990) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Haar afstudeerproject werd haar debuutroman We zijn water, die in 2013 bij de Bezige Bij verscheen en de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014 haalde. Haar tweede roman Vraag het aan de bliksem verscheen in 2015. Ook in andere genres gooit ze hoge ogen. In 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs. In 2014 sleepte ze tijdens het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam de publieksprijs in de wacht. In januari 2016 won ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en in mei 2016 haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Met het collectief Eigen Wolk Eerst staat ze op tal van podia. Daarnaast werkt ze samen met artiesten van alle slag. In 2016 tourde ze met de muziektheater-voorstelling BARTóK en voerde ze onderzoek naar taalstimulering aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Charlotte Van den Broeck (°1991) studeerde Taal- en Letterkunde aan de Ugent en woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. In 2013 stond ze in de top honderd van de Turing Gedichtenwedstrijd. Ze maakte deel uit van het Turnhoutse Collectief Dichterbij en van het losse samenwerkingsverband 10 op de Schaal van Dichter. In het Poëziebordeel van Vonk en Zonen, Ondernemers in de letteren treedt zij op als Lulu Wedekind. Ze tourde mee met Saint Amour 2015. In 2015 mocht ze de 33ste Nacht van de Poëzie in Utrecht afsluiten en in 2016 opende ze de 34ste Nacht van de Poëzie in Utrecht. In januari 2015 verscheen bij De Arbeiderspers haar debuut Kameleon met beeldende, verhalende gedichten. Op Gedichtendag 2016 werd aan Van den Broeck de Herman de Coninck Debuutprijs toegekend. In oktober 2016 verzorgde ze, als jongste gastlandspreker ooit, samen met Arnon Grunberg de opening van de Frankfurter Buchmesse.

Winin’ Boys is een akoestische band die populaire muziek uit de jaren 1910 en 1920 weer tot leven brengt op ukulele, gitaar, Hawaiiaanse gitaar, mandoline, accordeon en contrabas. Ze noemen zichzelf naar een blues van Jelly Roll Morton. Hun repertoire zoeken ze in oude boeken en op oude platen. Leuke, bekende en soms vergeten melodietjes.
Van Ain’t She Sweet en Happy Feet, van Wabash Rag en Little Grass Shack, van Paper Moon, Harvest Moon, Moonlight Bay en Pedal My Blues Away, van Five Foot Two en Voo-Doo-Dee-O. Blues, jazz, wals, rags. Hawaiiaans, Amerikaans, Europees. Traag en rap. Kortom: Engelstalige popmuziek uit het begin van vorige eeuw, met veel goesting gespeeld in het begin van deze eeuw.