WARP verwelkomt fotografe Faryda Moumouh als nieuw bestuurslid
WARP verwelkomt fotografe Faryda Moumouh als nieuw bestuurslid

WARP heeft sinds januari 2018 een nieuw bestuurslid erbij.

Faryda Moumouh (°1978, Lier) is fotografe, docent beeldende kunsten aan Sint-Lucas KSO in Antwerpen en gastdocent aan de Universiteit Antwerpen voor de opleiding Interieurarchitectuur. Ze werkte in het verleden al samen met Stef Van Bellingen/ WARP en exposeerde in het voorjaar van 2017 bij WARP in een duotentoonstelling met de Engels-Iranese kunstenares Zarah Hussain. Momenteel is werk van haar te zien in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (tot eind juni 2018).

 

Ze zal WARP binnen de Raad van Bestuur inhoudelijk ondersteunen en adviseren vanuit haar artistieke achtergrond, samen met de andere bestuursleden Wim De Cuyper (voorzitter) Thérèse De Buck, Ronny De Mulder en Luc Van Meervenne.

Papieren vliegtuigen gevraagd!
Papieren vliegtuigen gevraagd!

Uw low tech creatieve daad voor 2018.


Vanaf 25 februari gaat de tentoonstelling ‘The sound of one hand clapping’ door bij Kunstenplatform
WARP in Sint-Niklaas. Een van de delenemende kunstenaars is Wim Delvoye met het videowerk
‘Paper Aeroplanes’. Hiervoor zoeken we minimum 100 papieren vliegtuigjes gevouwen uit een A4 of
A3 papier.

 

Wil je ons helpen?

Steek je vliegtuigje, voorzien van je naam, in de brievenbus van WARP voor 10 februari op onze
locatie in de Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas.

Stef Van Bellingen wordt culturele ambassadeur van Sint-Niklaas
Stef Van Bellingen wordt culturele ambassadeur van Sint-Niklaas

zaterdagavond 6 januari 2018 werd Stef Van Bellingen, artistiek directeur bij kunstenplatform WARP en daarnaast ook actief als tentoonstellingsmaker en docent in binnen- en buitenland, verkozen tot cultureel ambassadeur van de stad Sint-Niklaas.

 

De komende twee jaar zal hij de stad binnen en buiten landsgrenzen promoten. Hij volgt hiermee Alex Carlier (2015-2016), Karl Meersman (2016-2017) en concertorganisator vzw De Casino (2017-2018) op.

 

De jury looft hem omdat hij moderne kunst toegankelijk en bereikbaar weet te maken voor een breed publiek.  "Dankzij hem en WARP  ‘gebeurt er iets’,  dat bezoekers van ver buiten de stadsgrenzen aantrekt en de eigen inwoners verwonderd en met andere ogen naar Sint-Niklaas doet kijken." (uit het juryrapport).

 

Van Bellingen neemt zich alvast voor om elke maand één bijzondere stadsgenoot met een waardevolle visie over de stad te interviewen. Hij gaat van start met de voorgaande culturele ambassadeurs, maar geeft het woord verder graag vooral aan vrouwen, aangezien het ambassadeurschap tot nu toe telkens naar een mannelijke inwoner ging. Via hun verhalen zouden we meer te weten moeten komen over Sint-Niklaas en de gefacetteerde identiteit ervan. Verder wil hij graag elke maand een aspect uit het culturele weefsel van de stad belichten en blijft hij uiteraard met het hele WARP-team nieuwe uitdagingen aangaan.

Open call K1
Open call K1

Kunstenplatform WARP stelde eind april 2017 een nieuwe expositieruimte voor in Sint-Niklaas. K1 is een vitrine, net naast het WARP-huis in de Apostelstraat 20, pal in het centrum van Sint-Niklaas met veel passage van fietsers en voetgangers.

Kunstenaars kunnen bij WARP een voorstel indienen. De solo-expo loopt telkens gedurende een maand. WARP zorgt voor technische ondersteuning en promoot het tentoongestelde werk. Er wordt telkens een dag op- en afbouw voorzien. Bij elke presentatie wordt een portret gemaakt van de kunstenaar bij zijn / haar etalageproject door een professionele fotograaf.

 

Wil je als kunstenaar jouw werk tentoonstellen?

Bezorg ons dan per mail (info@warp-art.be):

  • een ontwerp van het werk / de installatie die je tot stand wil brengen (foto’s: 300 dpi)
  • een korte tekst (circa 15 regels) met duiding over het werk
  • wat meer info over jezelf en je motivatie als kunstenaar

 

Meer informatie en foto’s van de afgelopen K1-projecten vind je hier.

 

Deadline open call voor projecten 2018: maandag 29 januari 2018.

Programma 2018 online
Programma 2018 online

We hebben een goedgevuld programma voor het komende jaar klaarstaan.

Ontdek onze agenda voor 2018.

 

>> Lees meer