VideoKUNSTENPARCOURS COUP DE VILLE
09/09 > 09/10 2016

Hedendaagse kunst in het hart van de stad

 

Elke drie jaar dompelt kunstenplatform WARP de stad Sint-Niklaas onder in brandend actuele kunst met het kunstenparcours ‘Coup de Ville’. 

 

Coup de Ville verwijst letterlijk naar het plegen van een staatsgreep (in de stad), maar wordt vanzelfsprekend poëtisch opgevat. Coup de Ville is een artistiek parcours op verschillende locaties in de stad met meer dan 30 kunstenaar uit België en uit alle hoeken van de wereld.

 

Meer dan 30 kunstenaars uit België en de uithoeken van de wereld nemen je met hun kunstwerken mee op wandel door de binnenstad. Ze laten zich zowel inspireren door de poëzie van het alledaagse als door de grote uitdagingen van onze tijd. Wat betekent klassiek meesterschap nog in het tijdperk van de digitale omwenteling? En hoe verwerk je de echo’s van het verleden? Met tekeningen, schilderijen, sculpturen, soundscapes, fotografie, film en eigenzinnige ingrepen gaan kunstenaars in dialoog met de omgeving. Je krijgt een intieme kijk op kunst, architectuur en de mensen achter de gevels.

Op het zorgvuldig uitgekiende parcours ontdek je niet alleen kunst, maar ook statige herenhuizen, verrassende tuinen, verborgen passages, vergeten histories en de hotspots van de toekomst …

 

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Michaël Aerts (BE)Katja Aufleger (DE) – Leyla Aydoslu (TR / DE)Amadeo Azar (AR) - Younes Baba-Ali (MA)Tim Baute (BE)Clare Benson (US)Ignace Cami (BE)Anton Cotteleer (BE)Sylvie De Meerleer (BE)Paul De Vylder (BE)Ella de Búrca (IE)Karin Ferrari (AU)Buntu Fihla (ZA)Joris Ghekiere (BE)Wieteke Heldens (NL)Žiga Kariž (SI)Fatou Kandé Senghor (SN)Catriona Leahy (IE)Dana Levy (IL)Sanjeev Maharjan (NP)Erik Nerinckx (BE)Mairead O’ hEocha (IE)Joris Perdieus (BE)Stefan Peters (BE)Bart Prinsen (BE)Rashanna Rashied-Walker (US)Maria Tsagkari (GR)Katerina Undo (GR)Jonas Vansteenkiste (BE)Niko Van Stichel (BE)Simón Vega (SV)Wim Wauman (BE)Chantal Yzermans (BE)Dirk Zoete (BE)