A circle of creation - about WARP
A circle of creation - about WARP

Gespot in het tijdschrift van Brussels Airlines - Discover the Benelux

een mooi artikel over de werking van Kunstenplatform WARP!

Tekst: Eline Joling - enkel in het Engels.

 

Lees hier het volledige artikel.

Een kunstenaar is (g)een straathoekwerker
Een kunstenaar is (g)een straathoekwerker

8 juni nodigde WARP - in het kader van de Roadtrip van Vitamine C - Cis Dewaele (straathoekwerking) en Ann Van de Vyvere (IrmaFirma) uit om het te hebben over de verbindingen tussen straathoekwerk en cultuureducatie. Artistiek directeur van WARP Stef Van Bellingen gaf een inleiding. Op de website van Vitamine C vind je uitgebreid (film)verslag terug over deze inspirerende namiddag rond cultuureducatie, net als de presentatie van Cis Dewaele en de inleiding van Stef Van Bellingen.

Dit was  ? A veš… you know! in Ljubljana
Dit was ? A veš… you know! in Ljubljana

Een week lang verbleven vier Belgische kunstenaars (Lisa Matthys, Nel Bonte, Pieter Léon Vermeersch en Stefanie De Vos) in de Sloveense hoofdstad Ljubljana voor een studieverblijf en pop-up tentoonstelling ? A veš… you know!, samen met vier Sloveense kunstenaars (Adrijan Praznik, Ivana Bajec, Jara Vogrič en Maruša Meglič). Behalve een eigen groepstentoonstelling kregen zij ook een bad in de kunstscène van Slovenië.

 

Dit project kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Kunstenplatform WARP en Sloveense partners GalerijaGallery en Kresija Gallery, met de steun van Van Rijswijckcentrum en de Afvaardiging van Vlaanderen in Centraal-Europa.

 

Een uitgebreid fotoverslag vind je op onze facebookpagina.

Expo 'Een Zwemmer is een Ruiter'
Expo 'Een Zwemmer is een Ruiter'

In de tentoonstelling 'Een Zwemmer is een ruiter' brengt curator Stef Van Bellingen drie kunstenaars tesamen rond het gelijknamige gedicht van Paul Snoek: Vanessa Daws (IR), Silvie De Burie (BE) en Wesley Meuris (BE).

 

De expo vindt plaats in het kader van het literaire stadsfestival Archipel. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart vinden daarom ook verschillende auteurslezingen plaats.

 

Bekijk hier het fotoverslag van het openingsweekend.

GLOW
GLOW

In het seizoen van het ‘clair obscur’ werden kunstwerken gekozen van Janne Claes, Brecht Heytens, Alexey Shlyk en Bastiaan van Aarle. Een gedicht van Emily Dickinson (1830-1886) en een videoregistratie van Mátyás Wettl zorgen voor extra lichtpunten. Met de opening werd ook de grondig gerenoveerde benedenruimte bij WARP weer geopend. Bekijk het fotoverslag op de facebookpagina van WARP.