Een kunstenaar is (g)een straathoekwerker
Een kunstenaar is (g)een straathoekwerker

8 juni nodigde WARP - in het kader van de Roadtrip van Vitamine C - Cis Dewaele (straathoekwerking) en Ann Van de Vyvere (IrmaFirma) uit om het te hebben over de verbindingen tussen straathoekwerk en cultuureducatie. Artistiek directeur van WARP Stef Van Bellingen gaf een inleiding. Op de website van Vitamine C vind je uitgebreid (filmisch) verslag terug over deze inspirerende namiddag rond cultuureducatie, net als de presentatie van Cis Dewaele en de inleiding van Stef Van Bellingen.

GLOW
GLOW

In het seizoen van het ‘clair obscur’ werden kunstwerken gekozen van Janne Claes, Brecht Heytens, Alexey Shlyk en Bastiaan van Aarle. Een gedicht van Emily Dickinson (1830-1886) en een videoregistratie van Mátyás Wettl zorgen voor extra lichtpunten. Met de opening werd ook de grondig gerenoveerde benedenruimte bij WARP weer geopend. Bekijk het fotoverslag op de facebookpagina van WARP.

Nieuwjaarswensen en jaarverslag
Nieuwjaarswensen en jaarverslag

Kunstenplatform WARP wenst alle symphatisanten een fantastisch 2019 toe!

Dat doen we dit jaar met een beeld van kunstenaar Pieter Léon Vermeersch.

Hij nam deel aan de Artist Village in Eindhoven in 2018 en zal als één van de laureaten van de prijs Jan Van Rijswijckcenturm mee gaan naar Ljubljana voor een netwerkverblijf en presentatiemoment in mei 2019.

 

We bundelden al onze activiteiten en cijfers in één document. Lees hier het jaarverslag van 2018 na.

Verbouwingen bij WARP
Verbouwingen bij WARP

Sinds eind oktober zijn we druk in de weer met de verbouwingen van onze lezingenzaal. De schouwen werden weggehaald, de parketvloer van weleer maakte plaats voor een stevige polybeton (met dank aan Dero construct uit Zele) en binnenkort gaan we verder aan de slag met de muren en de installatie van een nieuwe bar. Volg de verbouwingen via onze facebookpagina of kom zelf het hernieuwde interieur vanaf eind januari ontdekken!

Terugblik opening expo Verknipt
Terugblik opening expo Verknipt

Afgelopen weekend opende de expo Verknipt. Hiervoor werden een twintigtal internationale kunstenaars uitgenodigd om nieuw werk te creëren, vertrekkend van een origineel exemplaar van Signaal, een Duits militair propagandatijdschrift dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote impact had op de verspreiding van informatie in de bezette gebieden.

 

Politiek journalist Ivan De Vadder gaf de openingsspeech, die je hier kan nalezen.

Een fotoverslag vind je op de facebookpagina van WARP.